ikzoekeentrouwauto.nl Algemeen Op welke leeftijd trouwen mensen gemiddeld?

Op welke leeftijd trouwen mensen gemiddeld?

Op welke leeftijd trouwen mensen gemiddeld?

De gemiddelde leeftijd waarop mensen trouwen is 26 jaar. Dat is volgens het Pew Research Center, dat een enquête hield onder meer dan 1.000 volwassenen. De steekproef bestond uit zowel getrouwde als ongetrouwde deelnemers. Aan hen werd gevraagd wanneer zij voor het eerst trouwden of voor het leven in zee gingen met hun echtgenoot of partner.

Mensen in Nederland trouwen later dan mensen elders, met een gemiddelde leeftijd van 29 jaar. Dit is te danken aan sterke culturele normen die het vinden van een geschikt iemand aanmoedigen voordat de trouwklokken beginnen te luiden! In veel andere landen zijn de aanstaande bruiden daarentegen veel jonger en kunnen ze onder druk worden gezet om te trouwen. Dit komt omdat ze niet willen dat de goedkeuring van haar ouders wordt aangetast door te lang te wachten of anders alleen worden gelaten voor een andere man.

Gemiddelde leeftijd

In Nederland trouwen mensen meestal op latere leeftijd dan elders. Zij doen dit vanwege sterke culturele normen die aanmoedigen om een geschikt persoon te vinden voordat je trouwt en je leven samen als man of vrouw begint! In tegenstelling tot deze opvattingen over trouwen in veel landen in Europa, kunnen mensen van een eerdere generatie onder druk worden gezet door hun ouders, die willen dat ze na hun studie enige stabiliteit hebben zonder alleen te staan. Zelfs als je geen interesse meer hebt.

In de Nederlandse cultuur vinden huwelijken meestal plaats tussen 25 en 30+, terwijl in het buitenland de neiging bestaat naar jongere leeftijden te gaan, zoals 17 tot 20 jaar.

In de VS is er een groot verschil in leeftijd bij het huwelijk. De reden hiervoor kan worden toegeschreven aan sociale status en tradities die worden gevolgd in verschillende culturen in Amerika. Over het algemeen trouwen mensen die in grote steden opgroeien later, terwijl mensen uit landelijke gebieden meestal als eerste trouwen en minder kinderen per gezinseenheid krijgen, alleen omdat ze meer gewend zijn aan het alleenstaand zijn dan aan meerdere partners.

In ontwikkelde landen zoals Canada of Europa, waar het geboortecijfer in de loop van de tijd drastisch is gedaald, wachten jonge stellen tegenwoordig niet alleen tot eind 20/begin 30 met het sluiten van het huwelijk, maar is het ook populairder geworden.

India en Pakistan

In landen als India en Pakistan is het traditie dat de ouders van de bruid of bruidegom een huwelijkspartner regelen omwille van het geluk van hun kind in een gearrangeerde relatie met iemand die zij nog nooit hebben ontmoet. In veel Afrikaanse landen wegen economische factoren zwaar in de richting van vroege huwelijken, omdat er gewoon niet genoeg geld beschikbaar is als men denkt aan de ontwikkeling van de infrastructuur, die onder andere banen zou opleveren buiten de landbouw. De meeste Nigeriaanse mannen trouwen bijvoorbeeld op 23-jarige leeftijd, terwijl vrouwen op 17-jarige leeftijd kunnen trouwen.

Noord Europa

De gemiddelde huwelijksleeftijd ligt een stuk hoger in Scandinavische landen zoals Denemarken, waar de norm voor het huwelijk respectievelijk 30,2 jaar voor vrouwen en 32 jaar voor mannen is; Zweden volgt op de voet met ongeveer 29 als gebruikelijk aantal – maar deze aantallen kunnen stijgen door een toename van het aantal huwelijken tussen personen met verschillende achtergronden, die zich sinds de Tweede Wereldoorlog heeft voorgedaan.

De laagste percentages in heel Europa zijn te vinden in Oost-Europese landen als Polen (voor vrouwen).

In ons eigen land

In Nederland trouwt men vrij laat, met een gemiddelde leeftijd van 30 jaar. De laatste jaren is deze trend echter aan het veranderen en stellen wachten nog later met het leggen van de knoop of helemaal niet meer!

En zo zit het in Japan en China

China en Japan hebben dezelfde gemiddelde leeftijden, maar op verschillende manieren. Op het platteland, waar er niet veel mensen of auto’s zijn om je dagelijks zorgen over te maken, is samenleven belangrijker dan het vinden van de perfecte match voor jou, omdat samen tijd doorbrengen je leven zin geeft in plaats van hoe compatibel die persoon op het eerste gezicht kan zijn – zoals in de meeste andere landen het geval is!