ikzoekeentrouwauto.nl Algemeen Eén man, vier vrouwen

Eén man, vier vrouwen

Eén man, vier vrouwen

“Het is niet makkelijk om met vier vrouwen getrouwd te zijn.” Dat is wat een man zei in de opening van zijn TED talk. De spreker legde vervolgens uit dat hij gelukkig getrouwd is, en dat al 30 jaar. Vier vrouwen? Klinkt als een recept voor een ramp. Maar het zou nauwkeuriger zijn om te zeggen dat deze man vier vrouwen had, omdat hij onlangs van twee van hen is gescheiden. In feite ging de spreker slechts met drie van zijn vrouwen tegelijk uit voordat hij ze allemaal binnen een jaar huwde!

Wil je de waarheid weten over het trouwen met vier vrouwen? De meeste mensen in Amerika denken dat als moslimman, als God en zijn godsdienst (Islam) het toestaan, alle hoop verloren is omdat men niet meer dan twee echtgenoten kan hebben. Dit zou niet verder van de werkelijkheid kunnen zijn! De gemiddelde mens beseft dit niet eens of wat er precies gebeurt als we met meerdere vrouwen tegelijk trouwen – laat staan waarom het niet wordt aangemoedigd maar juist bij wet verboden is. Ik zal alles vertellen, dus lees verder

Als er ooit een voorbeeld was van hoe onwetendheid de mensheid echt schaadt… dan zou dit zeker in aanmerking komen; kijk gerust elders als uw nieuwsgierigheid al bevredigd is.

Vier vrouwen binnen de Islam

Polygamie is niet zo eenvoudig in het Westen, waar mensen vaak denken dat het alleen een man’s recht is om meerdere vrouwen te hebben. Een vrouw kan haar man weigeren als hij nog een vrouw wil en zij zal dan nog steeds wettelijk met hem getrouwd zijn, maar zonder rechten of status die verbonden zijn aan het zijn van echtgenoot; naast het samenwonen zullen ze zelfs hun relatie niet meer consumeren omdat er technisch gezien al vier “consensuele” echtverhoudingen tussen hen zijn.

Mannen die hun proeftijd verbreken door opnieuw te trouwen, sturen soms een kennisgevingsbrief aan de vorige echtgenote. Soms is het voldoende dat hij of zij weet wat er in zijn of haar leven gebeurt zonder dat uitleg nodig is. Hoewel dit niet vaak gebeurt omdat sommige mannen zich schamen voor hun falen als echtgenoot en vader, terwijl anderen willen dat hun vrouwvolk weet dat zij altijd kan komen kijken als dat nodig is!

Verschillende redenen

Een man kan met een andere vrouw trouwen als hij onvruchtbaar is, kinderen wil en een vrouw nodig heeft om hen te helpen opvoeden. Hij kan ook van zijn huidige echtgenote scheiden, maar dat zou beter zijn voor het kind of de kinderen die nog thuis wonen, omdat hun moeder niet voor hen kan zorgen zonder een echtgenoot in huis.

Gelijke rechten

Wanneer een man met meerdere vrouwen getrouwd is, hebben al deze dames dezelfde rechten. Hij moet ze gelijk behandelen en zijn best doen om geen misbruik te maken of te verwaarlozen waardoor een vrouw zich gekleineerd zou voelen tegenover anderen omdat hij een ander verkiest boven haar. Als het tijd is voor hem om door de stad te zwerven op zoek naar een nieuwe prooi waaraan hij zijn ongeoorloofde amoureuze avonturen deze nacht kan besteden – als die er al zijn. Dan krijgt elke vrouw een gelijk deel, ongeacht hoeveel ze van je houdt.

Het aantal vrouwen dat een man mag hebben is geen probleem voor het Islamitisch geloof. Een moslimman kan niet met meer dan één vrouw trouwen, omdat hij dan zeer georganiseerd moet zijn en middelen zoals geld moet verschaffen die al zijn tijd zouden opslokken met het onderhouden van vier gezinnen.

In 1 huis?

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de vrouwen in uw gezin goed met elkaar kunnen opschieten. Om ze allemaal samen te laten leven, is ruimte en tijd nodig. Aan de individuele behoeften van elke vrouw kan gemakkelijk worden voldaan door een eigen kamer of appartement te hebben, maar toch voorzieningen te delen zoals keukengerei enzovoort. Dat is logisch, want mannen hebben geen behoefte aan een stel jaloerse meisjes die 24/7 aan hun hoofd zeuren, en wij willen dat ook niet!

Wat zeggen de regels?

De Islam leert dat een man zijn vrouw met vriendelijkheid moet behandelen en ervoor moet zorgen dat zij gelukkig is. Er zijn ook bepaalde regels als het gaat om het huwelijk in de Islam zoals toestemming vragen voordat men met elkaar naar bed gaat, geld gelijk geven of tijd anders besteden dan hoe je zou willen omdat al deze dingen helpen de relatie tussen man en vrouw in stand te houden!

De Islam heeft vele principes die mannen leren welk soort gedrag van hen verwacht wordt tijdens het samenleven: rekening houden met elkaar door niets te doen zonder anderen te raadplegen; rekening houden met ieders gevoelens.

Anders dan in het Westen

We kunnen zeggen dat het raar of gek is en zelfs het woord ‘achterlijk’ is gebruikt. Misschien moeten we onze verschillen op een andere manier bekijken? Wees eerlijk, denk je dat de normen van de westerse samenleving beter zijn dan wat ze hier vroeger waren? Slapen met wie je maar wilt zonder toestemming van je man/vrouw; trouwen en dan scheiden – alsof het niets is! Wetteloos gedrag komt overal in Amerika voor wanneer mensen geen discipline van hun ouders hebben om goede burgers te zijn.