ikzoekeentrouwauto.nl Algemeen Het Huwelijk: Wat is het, wie kan het

Het Huwelijk: Wat is het, wie kan het

Het Huwelijk: Wat is het, wie kan het

Het huwelijk is een instituut dat al heel lang bestaat. In feite bestaat het al duizenden jaren en heeft het vele veranderingen ondergaan naarmate de wereld veranderde. Het is ook niet meer alleen een religieus iets – er zijn ook seculiere huwelijken! Nu er zoveel verandert aan het huwelijk, wat is het eigenlijk? En wie kan het doen? Laten we dit onderwerp samen verkennen in deze blogpost.

Bruiloften zijn heel leuk, maar het kan ook tijdrovend en duur zijn. Sommige mensen kunnen het gevoel hebben dat ze gewoon door de moties gaan met hun relatie wanneer er geen oprechte verbintenis bij betrokken is om te trouwen. Velen kiezen ervoor om dit niet te doen om deze redenen of andere die financiële stabiliteit/juridische verplichting inhouden, zoals belastingvoordelen van het wettelijk aan elkaar gekoppeld zijn.

Een gearrangeerd huwelijk bestaat al sinds de oudheid: een cultuur stuurde hun beste mannen (of vrouwen) uit om iemand te vinden die perfect bij hen paste, dus je weet hoe we denken over onze fantastische vrienden bij The Wedding Planner?

Het huwelijk door de jaren heen

In het verleden bepaalde een aantal overtuigingen of mensen konden trouwen of niet. Wat was er vroeger in de ogen van de maatschappij voor verschil in wie wel en wie niet mocht trouwen? Zo hadden religieus zuidelijke landen strenge regels ten aanzien van wie zij geschikt achtten voor een huwelijk – meestal alleen tussen de ene christelijke denominatie met een andere aan hun zijde. In andere culturen werd aan deze regel voldaan zonder enige consequentie! Je werd nog steeds in de familie opgenomen als je je niet aan deze religieuze wetten hield, zolang alles maar soepel verliep voordat je “deze heilige verbintenis” aanging.

Sommige culturen, zoals de Chinese en de Islamitische religie, eisen een huwelijk voor hun leden. In sommige landen zoals India of Australië is het niet alleen een keuze of je al dan niet trouwt, maar ook wanneer je dat moet doen; dit betekent dat er een officieel document zal zijn waarin iemands intentie met betrekking tot het huwelijk wordt vastgelegd en waarin wordt vermeld hoe lang geleden zij verloofd zijn geraakt (de “boterbrief”).

Veel meer mensen houden zich niet met deze tradities bezig dan wij denken – velen kiezen er vrolijk voor om er niet naar te leven als degenen die bepalen wat juist is het nooit ergens over eens kunnen worden!

Nieuwe boost

Ondanks de vele scheidingen, lijkt het erop dat het huwelijk een nieuwe impuls krijgt. Het is weer in de mode om te trouwen en koppels bedenken echt creatieve manieren voor hun dag. Een vooral het geven van persoonlijke accenten die kunnen maken of breken deze speciale tijd in iemands leven wanneer ze zich volledig voor elkaar voor altijd! Laat u inspireren door YouTube-video’s waarin flash mobs elkaar ten huwelijk vragen door muziek te spelen – soms zelfs met een extravagant cadeau op het eerste gezicht – voordat ze op één knie gaan zitten.

Het Huwelijk

Trouwen is een belangrijke beslissing die je toekomst kan beïnvloeden. U zult moeten beslissen welk type huwelijk u wilt: religieus, burgerlijk of beide? Er is zoveel variatie in hoe deze verschillende soorten worden gevierd door verschillende culturen over de hele wereld, maar wat voor soort het ook mag zijn, er zou altijd maar één belangrijke bevestiging moeten zijn wanneer je deze rituele handeling doet: liefde!

Kerkelijk Huwelijk

Er zijn veel verschillende varianten van kerkelijke huwelijken, en het is belangrijk om de regels te kennen voor de religie van je voorkeur. Protestanten trouwen in een protestantse ceremonie, terwijl rooms-katholieken hun eigen vaste procedures volgen met betrekking tot nietigverklaring door overlijden of andere redenen. Zoals een eeuwenoude traditie die al sinds de middeleeuwen wordt gevolgd, toen zowel de bruid als de bruidegom minstens één jaar oud werden verwacht op de dag dat ze “ja” zeiden

Ontbinding van het huwelijk

Katholieken die in het Vaticaan getrouwd zijn, kunnen alleen scheiden door de dood. Wie levenslang zoekt, staat bij hen ingeschreven en je echtgenoot ook! Bij burgerlijke echtscheidingen moet er toestemming zijn van beide betrokken partijen; het is niet automatisch zoals bij katholieke kerkelijke huwelijken die weinig handtekeningen vereisen op papierwerk later in Rome- Italië.

Trouwen met iemand van hetzelfde geslacht

In steeds meer landen is het homohuwelijk (huwelijk tussen twee mensen) toegestaan. Maar nog niet overal – de grondwet moet bepalen of het is toegestaan of niet in Nederland bijvoorbeeld, waar huwelijken tussen mensen van hetzelfde geslacht nu legaal zijn met slechts één uitzondering: als er een dier bij betrokken raakt, wordt dat als ongeldig beschouwd, hoeveel ze ook van elkaar houden!

Trouwdag

U kunt een kleine of grote bruiloft hebben, afhankelijk van uw wensen. Je kunt trouwen in het bijzijn van familie en vrienden, maar je kunt ook iets meer low-key voor wanneer het is gewoon de twee mensen trouwen – misschien zonder gasten helemaal! Door online uit te zoeken hoe alles in zijn werk gaat, weet iedereen van tevoren precies wat er gaat gebeuren; er zijn zelfs websites die speciaal zijn opgezet om bruidsparen te helpen hun dag tot in de puntjes te plannen met elk denkbaar detail (zodat er geen fouten worden gemaakt!).

Wat kost een huwelijk?

Dit is een vraag voor de experts, maar ik zal je mijn mening geven. De gemiddelde kosten van trouwen in Europa? €12K! Er moet veel geregeld worden: Ringen en jurken zijn slechts twee dingen die naar boven komen – het kan snel prijzig als er geen sponsors of vrienden die zullen helpen met wat geld, zodat ze niet NODIG zijn op uw trouwdag zelf te duur gekleed jurken enzovoort … Je zou ook kunnen beperken deze kosten door te vragen mensen rond als het nemen van foto’s op hen (of groepsfoto’s) tijdens de planning stadia die zou alles soepeler gaan wanneer de gasten opdagen, want goed niemand wil een ongemakkelijk moment vlak voor het uitwisselen van geloften.